A hétvégén ünnepeltünk anyu születésnapját és ilyenkor mindig nagy meglepetésre törekszünk az öcsémékkel. Idén is sikerült.:)Pákosztos macskánál találtam a rákóczi túrós receptjét, ami anyu nagy kedvence, úgyhogy a süti adott volt. Az ajándék is spontán jött: az Alexandra antikváriumában keveregve megláttam Jacquie Durrell: Állatok az ágyamban című könyvét, ahol az állatbolond Gerald Durrell kalandjait a feleség kommentálja. :) Ráadásként a süti úgy készült el, hogy anyu itthon volt, én elméletileg nem, gyakorlatilag meg a konyhában. A lakásunk nem nagy, ellenben nagyon kicsi, úgyhogy jóadag szerencse kellett, hogy ne fusson belénk. Megvolt.:) Abszolúte meglepetés lett.:)

A receptet nem írom le, mivel végig Pákosztos macskáét követtem. A habhoz a 3 tojásfehérje sok volt, bár én csak rácsoztam és nem beterítettem vele. Elkészítési idő kb 1 óra 30 perc és ebből 50 perc sütés. És a hab nem szárad ki teljesen a tetején, de nem is feltétlenül baj. És porcukorral sikerült a hab!:)

10 percig tartott a torta, öcsémék falták, bár azért, hogy el ne bízzam magam, közölték, hogy nem is finom, csak nagyon éhesek.. :P