Kipróbáltam Nigella haloweeni receptjét a hétvégén. Héjában sült narancssárga krumplipüré és belül puha, omlós, kívül ropogós csirkefalatkák. Gyors és praktikus, de néhány változtatást eszközöltem rajta.
A recept:

Beles-véres krumpli
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók:
4 szem krumpli
3 mozarella golyó
Ketchup

Félbevágott krumplikat fél órán át sütünk, majd a héjára vigyázva kikaparjuk a belsejét. Ketchupot nyomunk hozzá, majd beletesszük az apróra vágott mozarelladarabkákat. Összetörjük a masszát, visszatöltjük a krumplit a héjába és ketchuppal meglocsoljuk, majd 220 fokon megsütjük.

Puccos csirkefalatok
Elkészítési idő: 2 óra
Előkészítés: 10 perc Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók:
4 csirkemell
Natúr joghurt vagy aludttej
Zsemlemorzsa

Bors

A kiklopfolt csirkemelleket 8-8 darabra vágjuk, és natúr joghurtba pácoljuk. Lecsöpögtetjük, sós-borsos zsemlemorzsába forgatjuk és sütőpapíron, tepsiben 220 fokon kisütjük.

Megjegyzés:
A felesleges hús bepanírozva lefagyasztható, fagyasztva süthető + 5-10 perc sütési idővel.

Amin változtatni kellett:
A krumpli nekem nem sült át fél óra alatt. A sütőnk sajátossága lehet, de édesanyám csak az ebéd után jegyezte meg, hogy „ja, ezzel a sütővel nem lehet átsütni”…:D Szóval enyhén nyers lett. Legközelebb félig megfőzöm előtte.
Feldarabolt trappistával helyettesítettem a mozarellát.
Valószínűleg a nyerssége miatt, de a héjától sem szeretett megválni, tehát kikapartam, sajtot reszeltem a tetejére és tepsiben sütöttem meg.

Öt főre két és fél csirkemell lett felvagdosva, beáztatva és két tepsi lett teli a husival,amiből még mindig van. Tény, hogy a család inkább köretes, de nagyon sok lett belőle.:)

Kb. 20 percnyi munkával jó nagy ebéd lesz belőle és eszméletlen jó színe van a ketchupos krumplinak!