Amikor először megláttam a gesztenye.blogol.hu oldalon ezt a sütit, rögtön ki akartam próbálni, hogy nekem is sikerül-e a csíkozás. Nagyon jól néz ki!!! Itt is sikerült kicsit túladagolnom a sütőport(de ez kevésbé szaladt el, mint a muffin :D), meg amúgy is csak féladagot sütöttem. A csíkozásnak persze csak én tudok ilyen elfogultan örülni: alapvetően ott rontottam el, hogy nem tudtam elfelezni a tésztát. Ezek szerint:)
A fenti oldalt amúgy ajánlom mindenkinek, két éve fut és nagyon jó tésztarecepteket találtam:)
gesztenye.blogol.hu
ZEBRATORTA :(A zebratorta recijét a sütik képekkel-ről vettem, azt hiszem Macisajté volt.)
Hozzávalók: 5 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 cs. van. cukor, 125 ml langyos víz, 250 ml étolaj, 37,5 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaniliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belekavarom, végül a keményre felvert fehérjét /én még ebbe is tettem 5 dkg cukrot/ óvatosan beleforgatom. Megfelezem a tésztát, az egyik felébe szűrőn keresztül beleszitálom a kakaót. Sötőpapirral kibélelek egy 26 cm-es tortaformát. aminek az aljába középre teszek a fehér tésztából először 2 kanál tésztát. Nem kell elkenni! A világosra jön 2 kanál kakaós tészta.Nem mellé, rá! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, amig a tésztából van, mindig középre, a tetejére. Ha így csinálod, a tészta szabályos csikosra teríti szét magát. Úgy kell sütni, mint a piskótát, de nem tudom, hogy meddig, mert kissebb tortaformába tettem, és nagyon magas lett, így egy óra hosszáig kellett sütnöm, a végén a tetejét letakartam, hogy meg ne égjen. Tűpróbával kell megnézni a közepét, ha ott jó, akkor meg van sűlve. A kihült tésztára lehet tenni egy cukormázat is, 15 dkg cukor 3 evők. citromlé 3-4 evők víz. Kuglófnak is jó abban a kuglófformában. , aminek a közepén nincs lyuk. Nagyon mutatós sütemény!