Egy duplaszülinapos hétvége után kezdtük úgy érezni, hogy rosszul leszünk a cukortól és bár általában jól bírom reggelire-ebédre-vacsorára plusz nasinak a tortát, de még én is beelegeltem. Másik felem pedig lázasan kívánta a hagymát. (Azóta zabpehely kapcsán olvastam, hogy a hagyma csökkenti a vércukor szintet. Valószínűleg innen jöhetett a heves hagyma-vágy. :) Beszereztünk egy kilónyit és elkezdett pörögni az agyam a nem túl alapanyag-igényes hagymás fogásokon.
Így született a sült hagyma, tejfölös-fűszeres mártással nyakon öntve.Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma centis szeletekre vágva
vaj
só, bors, delikát
néhány evőkanál tejföl
1 tojás
parizer, virslikarikák vagy ilyesmi
A jénai tetejét kivajaztam és alaposan besóztam. Erre fektettem a hagymakarikákat, rá a szósz és megszórtam párizsi darabkákkal.
15 perc közepes lángon a sütőben és már tálalható is, jelen esetben főtt krumplival. Meglepő, de finom. :)
Engem nem lep meg, hogy finom, elvégre olyasmi, mint a hagymalepények…Gyors, finom étel!!
Szia!
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu