Egy duplaszülinapos hétvége után kezdtük úgy érezni, hogy rosszul leszünk a cukortól és bár általában jól bírom reggelire-ebédre-vacsorára plusz nasinak a tortát, de még én is beelegeltem. Másik felem pedig lázasan kívánta a hagymát. (Azóta zabpehely kapcsán olvastam, hogy a hagyma csökkenti a vércukor szintet. Valószínűleg innen jöhetett a heves hagyma-vágy. :) Beszereztünk egy kilónyit és elkezdett pörögni az agyam a nem túl alapanyag-igényes hagymás fogásokon.
Így született a sült hagyma, tejfölös-fűszeres mártással nyakon öntve.Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma centis szeletekre vágva
vaj
só, bors, delikát
néhány evőkanál tejföl
1 tojás
parizer, virslikarikák vagy ilyesmi

A jénai tetejét kivajaztam és alaposan besóztam. Erre fektettem a hagymakarikákat, rá a szósz és megszórtam párizsi darabkákkal.
15 perc közepes lángon a sütőben és már tálalható is, jelen esetben főtt krumplival. Meglepő, de finom. :)