A szilvás csokoládétorta elkészítése:

5 tojásból kakaós piskótatésztát kevertem be, majd egy zsúrtortaformában 3 lapot sütöttem belőle.

Párizsi krémet főztem:
1 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
12,5 dkg vaj
5 dkg kakaópor

Először a tejszínt és a cukrot forraltam fel nyílt lángon, főztem 7-8 percig, aztán a vajjal felforraltam és 5-6 percig újra főztem. Levettem a tűzről, az átszitált kakaóporral alaposan elkevertem, majd hűtőben hűtöttem. A kihűlt krémet habverővel felhabosítottam és már lehetett is kenni a kihűlt piskótalapokat.
Egy lap, krém, szilvabefőtt-darabok. Szilvával érdemes nagyon alaposan telirakni, hogy ne nyomja el az ízét az édes krém. Ezt mind átszórtam erősen fahéjas cukorral.

Egy evőkanál segítségével bevontam a krémmel, és annyira megtetszett, hogy mégsem szurkáltam bele csokilapokat.

Két nap alatt tűnt el, két kéz által, úgy, hogy közben vendégségről-vendégségre is jártunk. :)