Hozzávalók:
15 dkg máj
2 közepes fej vöröshagyma
kevés olaj, só, bors
40 dkg (mirelit) levelestészta

A hagymát felvágjuk, de csak karikákra. (A hagymát hosszában kettévágjuk, vágási felülettel lefektetjük és vékonyan felszeleteljük. Pörköltnél összefogva a hagymaszeleteket még hosszában is felvágjuk.)
Olajon megfonnyasztjuk, majd fél deciliter vizet öntünk hozzá, hagyjuk, hogy párolódjon, puhuljon.

Ezalatt feldaraboljuk a májat csíkokra. Egy májdarabot kb. 6 felé vágunk. Ha elkészültünk, ráborítjuk a hagymára és kislángon, fedő alatt 10-15 percig pároljuk, néha megkeverve. Amikor egy májdarabot kettévágva már nem véres a közepe, akkor elkészült.

Belepakolhatjuk friss zsemlébe. rizzsel, krumplipürével tálalhatjuk.

Vagy levelestésztát nyújtunk, 40 dekagrammból 9 négyzetlapot formázunk. Begyújtjuk a sütőt. A májra – harsány kacaj kíséretében – rámegyünk a habverővel, turmixszal. Mindegyik lap közepébe teszünk egy evőkanálnyi májat, a széleit alaposan összecsippentjük, majd megfordítjuk. (a csipdelt rész legyen alul) Opcionálisan lekenjük tojássárgájával, nekem ez kimaradt, sietnem kellett. 15-20 perc alatt 180-200 fokon pirulásig sütjük a tésztát. 30 perc munka, 3 főnek biztosan elég egy leves után.

Elfogyasztásig szemmel tartjuk!