A recept pofonegyszerű és nagyon finom! Továbbá hódol az utóbbi időben rám tört vaníliapuding-mániának.

1 kg lisztből készítettem, mivel öcsém nálunk volt, így 3 fő ebédjét, 2 fő reggelijét, csomagot anyunak és egy barátnős beszélgetést fedett le. Összesen 60 db lett.

Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg liszt
25 dkg margarin
2 dl tej
5 dkg friss élesztő (1 csomag)
10 dkg cukor

A töltelék:
5 dl tej
6 dkg cukor
5 dl tej

darált dió
kristálycukor

Tésztát dagasztottam, kelesztettem. Nagyon vékonyra, 3-4 milliméteresre nyújtottam. Megkentem vaníliapudinggal, felcsavartam rúddá, majd felszeleteltem. Eredetileg hosszúkás kis rudacskákat képzeltem el, de sajnos jobban megkeltek, ezért duci falatkák lettek… A tepsibe helyezett tekercseket lekentem tejjel,vajjal és megszórtam dióval és cukorral: így mentek körülbelül 20 percre a sütőbe 150 fokra.

Hogy őszinte legyek, gyönyörűek lettek, de lemerült a fényképezőgépem. Ez a mobillal készült (ócska) fotó csak sejteti, hogy mennyire omlós és puha maradt a tészta a pudingtól és hogy ropogott a tetején a dió.

Egy mobillal készült fotó a másnapos Tekercsről