Eredetileg karácsonyra terveztem elkészíteni, de végül betegség és fáradtság miatt esőnapot hirdettünk januárban. Érdemes kipróbálni, ha a kakaós, mákos és diós változatok után valami másra vágyunk, ünneptől függetlenül.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 fél csomag szárított élesztő
1 tojás
0,5 dl tej
3 evőkanál cukor
A töltelékhez:
12,5 dkg gesztenyemassza ( kb. egy fél csomag)
1-2 evőkanál tej vagy tejszín
Kelttésztát dagasztunk a fenti hozzávalókból.
1 óra kelesztés után a tepsiben kinyújtjuk, megkenjük felcsavarjuk. Lekenjünk tojássárgájával, egy villával néhány helyen megszúrjuk, majd 150 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Még melegen három fő boldog reggelijét alkotta egy hideg januári reggel.
Guszta és biztos nagyon finom!