Egyszerű, igazi nyári leves, amit bárki összedobhat fél óra alatt!

Hozzávalók:
0,5 kg meggy
1, 5 liter víz
2 dl tejszín
2 teáskanál keményítő
3-4 evőkanál cukor
fahéj
szegfűszeg
szerecsendió
szárított citromhéj

A meggyet kimagozzuk, kézzel alaposan összenyomkodjuk: így biztosan nem marad benne mag. A vízzel és a fűszerekkel forrásig főzzük. A keményítőt kikeverjük egy kevés tejszínnel csomómentesre, majd a többi tejszínt is hozzáöntjük. A forró levesből egy-két evőkanálnyit elkeverünk a tejszínben a hőkiegyenlítésért, ezután belekeverjük a levesbe az egészet és még egyszer felforraljuk. Kihűtjük, behűtjük, kanállal tálaljuk: a siker garantált.

Éjfél körül álltam neki megfőzni, így a hajnali kétórás fotóval nem büszkélkednék, de remek színe lett:

Étcsokoládéval összeragasztott, karamellával díszített tetejű palacsintatoronnyal ettük.