Fél évnyi agyalás, tervezés, rajzolgatás, próbasütés után eljött a születésnap, amikor élesben kellett megsütni a négy tortát.

A legkritikusabb pont volt, amikor este 10 órakor, két torta leburkolása után a maradék krémbe belekóstolva megállapítottuk, hogy romlott. A pezsgőkrém. Elvégre 35 fokban dolgoztam tojásalapú, tejszínes krémekkel. Vajon csak a maradék, ami lehet, hogy kinn maradt az asztalon vagy a tortába betöltött krém is rossz? És a másik három?! Másnap reggel 6-ra viszont négy kész tortának kellene várnia a fuvart, nekem pedig egész nap talpon lenni…
A fondantot finoman fellazítottam késsel, fogpiszkálóval benyúltam, mintát vettem, kóstoltam. Nem jó. A pezsgős. Újrasütni mindent a maradék nyolc órában, alvás helyett…Anyu is kóstol. Fura. Lesiiiii!!! Üveg pezsgő kézbenyom, fogpiszkálóról minta a szájba töm, parancs: pezsgőt ráhúzni! A pasas konstatálta, hogy finom.
Nem volt romlott a krém, csak rosszabb minőségű pezsgőből készült, mint az előző és más lett az íze… Ezek után már csak öt órányi munka volt vissza a befejezésig… :)

Összességében szebbek is lehettek volna, de kompromisszumokat kellett kötnöm. Ferde volt a sütőforma alja, úgy origamiztam össze a piskótalapokat. A rózsaszín fondant nyújthatatlan lett, nem tudtam vele burkolni, csak díszíteni. 35 fokban készültek, hajnalban 20 kilométert utaztak… Viszont finomak lettek. :)

Citromtorta
Csokoládétorta
Vanília krémes erdei gyümölcs torta
Őszibarackos pezsgőtorta

50 tojás, 1 kiló liszt, 2,5 kiló cukor, több mint fél kiló pillecukor, 1 liter tejszín. Körülbelül 15 óra munka 2 nap alatt. Majdnem fél négyzetméternyi, 50 szeletnyi sütemény. 4 darab „húszéves” torta.
Egy boldog ünnepelt, 25 elégedett vendég.
Megérte :)! bár most egy-két hétig nem szeretnék tortakészítéssel foglalkozni… ;)