Egy tipikus „mi maradt a hűtőben”-recept, de annyira jól sikerült és olyan pofon egyszerű, hogy egyszer megéri leírni. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, ami egy végigdolgozott szombat után hatalmas előny. :)

Kép innen: http://m.blog.hu/du/dunapizza/image/bacon.jp

Hozzávalók:
15 dkg bacon (vagy kockázott szalonna, stb.)
1 fél fej vöröshagyma
1 fél gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
őrölt bors
2 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
2 dl tejszín

A vöröshagymát apróra vágom, olajon megpirítom. Ez alatt a bacont feldarabolom, jelen esetben egy ollóval vagdostam bele a lábosba. Alaposan sózom, borsozom és hagyom pirulni. Apróra vágom a fokhagymát, vagy átnyomon egy fokhagymanyomón és ha megpirult a bacon, ráborítom. Finoman rászórok az alap tetejére egy-két evőkanál lisztet, elkeverem, majd fokozatosan ráöntöm a tejszínt. Kb. 2-3 perc alatt szépen besűrűsödik. Frissen főzött tésztával tálalható.

Költség: bacon: 350 ft, zöldségek, fűszerek: 200 ft, tejszín: 150 ft, 25 dkg tészta: 150 ft. Összesen: 7-800 ft, 2 vagy 3 főre elég adag.

Munkaidő: 15 perc.

Ez a recept bátran variálható: 10-15 dkg reszelt sajtot is elbír vagy friss hússal is készíthető, kicsit több idő alatt.