A bolti zsemle helyettesítésére készítettem, remekül lehet csomagolni tízóraira, uzsonnára, hurcolós ebédre.

A recept és a formázási mód is persze Limarától származik: hol a fehérkenyér receptjét használom, hol csak egyszerű kenyérlisztkeveréket a zacskó szerint. (Ausztriában vásárolván eszébe jutottam a pasasnak:) A formázást a sajtos mini bagetteknél láttam, de készítettem hozzá saját fázisfotókat.

Gömbölyít, pihentet, nyújt, félbehajt, újranyújt!, felteker :)

A formázás után rögtön sütőzacskóba ültetem őket, fél kiló lisztből 8 db bagett lesz. Először egyes fokozatra (80-100 fok körül lehet) teszem be 3-5 percre, hogy keljen még, majd hideg vizet spriccelek a sütőzacskóba, bekötöm a száját, vagy az első sor péksütemény alá hajtom és 200-220 fokra visszateszem. Körülbelül 20 perc múlva már szép színük van.

A Hewa sütőzacskó nálam nem bírta a menetet, a második garnitúrára kissé rá is olvadt. Most másik típussal fogok próbálkozni. Mivel régi gázsütőt használok, benne van a pakliban, hogy nehezebben állítható be a hőmérséklet, még igyekszem eltalálni a jó hőfokot, amin a buci továbbra is megsül, viszont a zacskó nem ugrik össze…

Kívül ropogós, belül puha, tíz-tizenkét dekás péksütemények lettek.