Az Astoriánál a Károly körúton van egy kis pékség, ott ettem először ilyet. Az ember beleharap és benne van egy egész sült alma, diótöltelékkel a közepén… Muszáj volt itthon is elkészíteni.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
1 egész tojás
4 evőkanál olaj

Diótöltelék:
0,5 dl víz
kb. 5 dkg darált dió
1-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Egy órát hagyjuk kelni a tésztát, amíg a duplájára nő. Ez alatt az almák közepét kivágjuk és meghámozhatjuk.  A vizet megmelegítjük, belekeverjük a diót és a cukrot. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk és hat-nyolc nagy négyzetre vágjuk. Megtöltjük az almával és egy-egy teáskanálnyi diótöltelékkel, majd becsomagoljuk őket alaposan.
Lekenhetjük kevés cukros tejjel vagy egy egész tojással a tetejüket. Majd 150 fokon 30-40 perc alatt addig sütjük, amíg színt nem kapnak.