Maimoninál olvastam a receptet és rögtön listára került: minden volt hozzá itthon! :) Az elkészítés körülbelül annyi időt vesz igénybe, mint amennyi idő alatt elolvasod a receptet. A pasas diktálta a gépnél ülve, én kint kevertem a tálba sorra a hozzávalókat, aztán kicsit maszatoltam a kiporciózással és 12 perc múlva a forró kekszeket faltuk. Mert még sem múlhat el saját süti nélkül az évfordulónk. 
:)

A receptet átmásolom, úgy ahogy Maimoninál találhatjátok:
Hozzávalók kb. 15-20 darab kekszhez:
5 dkg darált mák
1 tojás
10 dkg cukor
1 tk fahéj
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg liszt
1 tk sütőpor

Ha igényli a tészta és nem volt elég nagy a tojás, akkor egy-két evőkanálnyi vizet még adhatunk hozzá. Tényleg nem kell több, különben lisztezhetjük oda-vissza, mire nem mázolódik a tenyerünkhöz formázáskor. Minden összekavarunk egy fakanállal, gombócokat formázunk belőle, egy villával ellaposítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 10-12 percig sütjük.