A receptet átmásolom, úgy ahogy Maimoninál találhatjátok:
Hozzávalók kb. 15-20 darab kekszhez:
5 dkg darált mák
1 tojás
10 dkg cukor
1 tk fahéj
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
Ha igényli a tészta és nem volt elég nagy a tojás, akkor egy-két evőkanálnyi vizet még adhatunk hozzá. Tényleg nem kell több, különben lisztezhetjük oda-vissza, mire nem mázolódik a tenyerünkhöz formázáskor. Minden összekavarunk egy fakanállal, gombócokat formázunk belőle, egy villával ellaposítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 10-12 percig sütjük.
Boldog évfordulózást:) Láttam én is ezt a kekszet, mákos, csak finom lehet:)
Örülök a sikernek!:)
Boldog évfordulót :)
Szerinted citrommal is lehetne fahéj helyett?
Szerintem persze… :) egy csoporttársam már háromszor megsütötte a héten és dióval és mákkal is bevált neki. :)