Limara írt egy új fehér kenyér összefoglalót, aminek megint nagy hasznát vettem!

El is aludtam hétfőn, így aztán „pörgettem” a kenyérsütést, hogy még munkába indulás előtt kivehessem.

Hozzávalók a kenyérhez:

50 dkg kenyérliszt (fehér, BL80)
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dl víz
1,5-2 dkg élesztő
15-20 dkg öregtészta
2 evőkanál étolaj

A gép bedagasztotta 15 perc alatt, tálba borítottam, 25 perc alatt a duplájára nőtt. Megformáztam és most jóval nagyobb bátorsággal gömbölyítettem a már feltekert kenyeret, jobban is nézett ki a végén! (videó: Limara egy régebbi kenyérformázása)

20 perc múlva bemetszettem három helyen és sütőbe került, most előmelegítés nélkül. 45 percig sütöttem fedővel 220-250 fokon. A rövidebb kelesztési időknek köszönhetően végre nem kelt túl és végre cserepes lett a kisült kenyér.