Ahogy az első hajrán túl jutottam, elkezdtem lesütni a listán várakozó recepteket, itt a következő :) (Eredeti recept Maimoninál.)
Ultrakönnyű, 10 perc alatt kész a tészta, utána elül a sütőben. Az eredmény nagyon omlós, könnyű kuglóftészta.
Eredetileg márványos: ez most nem sikerült annyira, plusz nálam felette a maradék, kissé hervadozó epret is a tészta.

Anyukámnál „nyaraltam” néhány napot: az egy eurós boltban találtunk egy kenyérformát, pofátlanul olcsón. :) Most igyekszem kikísérletezni a mély forma sütési idejét. (A fehér piskótám olyan szalonnás lett benne, pedig egészen addig soha nem rontottam piskótát…)

Hozzávalók 2 személyes adaghoz:
2 tojás, elválasztva
5 evőkanál cukor (10 dkg)
4 evőkanál liszt (8 dkg)
kb. fél csomag sütőpor, 4-5 g
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
a végén: fél evőkanál kakaó
5-6 szem eper apróra vágva, kihagyható

A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját habosra (fehéredésig) keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd óvatosan belekanalazzuk a felvert habot is és elkeverjük. A fele tésztát a formába öntjük, a maradékot megszínezzük a kakaóporral, ráöntjük, majd egy villával összecsíkozzuk. Előmelegített sütőben,180 fokon 45 percig sütjük.
Kiborítjuk hűlni, díszíthetjük mázzal, friss gyümölccsel igény szerint.

Ha direkt akartam volna ilyen szépen elváló rétegeket, csak azért se sikerült volna… :)