A mostani vizsgaidőszakban nagyon rákaptam a tartalmas levesekre, a hajnali holtponton átesve olyan jól tud esni egy bögre forró, laktató leves. Ehhez pedig tényleg elég, ha valaki tud krumplit pucolni :)

Mutatós ebéd lehet pirított baconnel, friss, saját sütésű bagettekkel tálalva, de mi most kevésbé proccosan, bolti zsemlével ettük.

Hozzávalók 4 tányérnyi leveshez:
4-5 szem krumpli
1 fej vöröshagyma, félbevágva
4-5 babérlevél
1 teáskanál só
őrölt bors, fokhagymapor, szárított petrezselyem, stb. :)
1-2 dl tej vagy tejszín

A krumplit apróra vágjuk, majd a félbevágott hagymával és a fűszerekkel feltesszük főni, annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Mikor teljesen puhára főtt, kiszedjük a darabos fűszert, hagymát és leöntjük a víz felét. Turmix nélkül, habverővel is szép, krémes állagot lehet elérni. A sűrű krumplipürét leves állagúra hígítjuk a tejjel.

Elkészülési idő: 30 perc, munkaidő: kb. 10 perc, hozzávalók: kb. 300 forint.