Ahogy az előző bejegyzésben láthattátok, mi tegnap Halloweeneztünk a barátokkal, így kevésbé ütötte az egyéb programjainkat, többen el tudtak jönni hozzánk. Klasszikus horrort néztünk, a Ragyogást Jack Nicholsonnal :) Lesi életében először állt neki tököt faragni, de így is összehozott egy rohamosztagost! :)

Vacsorával nem kellett készülnöm házigazdaként, közös megegyezéssel úgy rendeljük az ételt ilyenkor, (mert ilyen jó fej barátaim vannak :) ) így nekem sem kell végigugrálnom az estét és másnap sem kell a fél konyhát újramosogatni.

:) Halloween smink :)

Az édes alma mellé mégis szántam valami sós ennivalót is, így aztán sült zöldségtállal készítettem, fokhagymás tejföllel és babkrémmel, utóbbi kettőbe lehetett mártogatni az előbbit. :)

(a kép sajnos itt is telefonos..)

Hozzávalók egy teljes tepsihez, a képen lévő adag duplájához:
5 szál répa
5 szál fehérrépa
15 cikk fokhagyma
2 fej lilahagyma
3 közepes cékla
3 nagy kaliforniai paprika
só, bors, zöldfűszerek (petrezselyem, lestyán, bazsalikom, majoranna)
2-3 evőkanál olaj

Mindent megtisztítunk, meghámozunk és kézbe fogható, mártogatható méretűre vágunk: a paprikát függőleges cikkekbe, a répákat negyedekbe, nyolcadokba, stb.
Az egészet belerámoljuk egy sütőpapíros tepsibe és körülbelül 40-50 perc alatt 150 fokon puhára sütjük.
Amíg kihűl, előkészítjük a mártogatós kencéket és együtt tálaljuk.

Elkészülési idő: kb. másfél óra, munkaidő: 30-40 perc.