Most, ha nem is a legszerencsésebb úton, végre újra van időm a konyhában kísérletezgetni. A legújabb kedvencem a lencse, már a harmadik verzió készül belőle. Nagyon gyors és jól variálható!

Nem mondanám, hogy autentikus curry lett, de valami egészen finom.  Fűszeres, melengető, laktató, sűrű egytálétel, pont ilyenre van szükség ebben a télies időben.

Hozzávalók 4 főre:
25 dkg lencse
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1-1,5 evőkanál só
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 teáskanál currypor
2 teáskanál szárított petrezselyem (ha van friss, akkor inkább azt érdemes használni)
kevés őrölt bors
olaj

A lencsét bő vízbe beáztatjuk 3-4 órára. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk pár perc alatt. Amikor a hagyma már kissé megfonnyadt, hozzáadjuk az negyedre vágott és vékonyra szeletelt sárgarépát. Néhány percig ezt is pirítjuk, majd beleborítjuk a lencsét, felöntjük fél liter vízzel és megszórjuk a fűszerekkel és beledobjuk egészben a megpucolt fokhagymagerezdeket. Fedő alatt 30-40 percig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul, majd rizzsel tálaljuk.

Elkészülési idő: 50 perc, munkaidő: 15 perc.

Nálunk egészen gyorsan elfogyott :)