Üldögélt még a mélyhűtőben egy kis sütőtökpüré, kiűztem onnan és nagyon megérte! Nagyon finom süti, expressz recept és alig van vele mosogatnivaló. :)

Alapvetően a korábbi sütőtökös muffintészta receptjét használtam, egy picikét változtattam csak az arányokon. (De őszinte leszek, nem az ihlet vezérelt, csupán lusta voltam kibontani a következő doboz tejet. :D)

Hozzávalók egy 20*15 cm-es, kis tepsihez, kb. 12 db sütihez:
3 dl liszt
1 dl cukor
2 mokkáskanálnyi sütőpor
1 mokkáskanálnyi fahéj
2 teáskanálnyi vaníliakivonat
1 nagy tojás
1 dl tej
8 evőkanál sütőtökpüré (sült tök)
0,75 dl olaj
kandírozott narancsdarabkák sütés előtt a tetejére (kihagyható)

Egy darab mérőpohár, egy darab keverőtál, egy darab habverő/kanál és egy darab tepsi kell hozzá mindösszesen. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat a tálban, majd kimérjük a tejet, rákanalazzuk a mérőpohárba a sütőtököt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd összekutyuljuk és hozzáadjuk a száraz keverékhez. Végül belekeverjük az olajat is.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tészta nagy részét, majd megszórjuk a kandírozott narancsdarabkákkal és ráöntjük a maradék tésztát is, nehogy esetleg megégjenek a kilógó narancsdarabkák :) (Lazán elhagyható, nem is kell a helyére semmi, tökéletes lesz úgyis. Nekem üldögélt itthon egy dobozkával, ezért is került bele.)
20 perc alatt egy ekkora tepsiben szépen átsül, de tehetünk egy tűpróbát a közepével: ha már nem ragad a tűre/fogpiszkálóra nyers tészta, akkor tuti megsült.

Nagyon puha és finom, nem morzsálódik, ráadásul a sütés alatt remek illat lesz tőle az egész lakásban! :)

Elkészítési idő: 30 perc, munkaidő: 10 perc.