Ez a tonhalas spagetti recept tényleg idézőjeles „recept”. Valójában az éjszakai bulizás utáni sajtburger/gyros helyettesítésére készült, mikor egy barátnőm „lejött” a húsról. :) Mindig ő készítette el nekem, amikor épp egy országban laktunk.

A lényege, hogy minden hozzávaló előrántható a szekrényből és annyi idő kell csak hozzá, amíg megfő egy adag tészta: kb. 10 perc. Pont annyira bonyolult, mint venni egy sajtburgert. Így aztán még egy baráti sörözés után, hajnalban is abszolválható! A mosogatás pedig ráér reggel… ;)

Hozzávalók 3 adag tonhalas spagetti elkészítéséhez:

25 dkg spagettitészta
1 doboz tonhal (50 g)
15 dkg fekete olajbogyó
3 dl paradicsomszósz
fűszerek: só, őrölt bors, szárított petrezselyem, bazsalikom, oregánó, fokhagyma
reszelt sajt (szerintem parmezánnal a legfinomabb!)

Feltesszük forrni a sós tésztafőző vizet, majd ezalatt az összes többi hozzávalót egy kisebb lábasba tesszük és összekotyvasztjuk. Mire a tészta kifő, a szósz felforr, pont végzünk a sajtreszeléssel és a terítékek előrántásával.

Forrón tálaljuk, felfaljuk, aztán elmegyünk aludni. ;)

Ha csak gyors hétköznapi vacsi, akkor a szószt wokban készítem. A kifőtt spagettitésztát a szószba forgatom és egy pár percet még hagyom őket együtt fődögélni.