A mai naptól már legálisan lehet lelkesedni a karácsonyért! :) Szeptemberben még mindenki furán nézett rám… ;) :D
Érdemes kihasználni az adventi időszakot a készülődésre és nem mindent az utolsó pillanatra hagyni, hogy a végén ne lisztes harisnyában pityeregjünk autóba szállás előtt az utolsó ajándékcsomagot kötözgetve. A példa természetesen légből kapott… ;)

Idén a kényszer vitt rá, de azt hiszem jót fog tenni: szépen fogtam a saját magam által támasztott elvárásokat és szélnek engedtem őket. Elsősorban boldogan, nyugodtan, kisimultan szeretnék ünnepelni, minden egyéb másodlagos!

Nagyon sok új projektbe fogtam, körülbelül öt dolgon dolgozom most párhuzamosan és sajnos észrevehettétek, a blog nincs benne ebben az ötben. Belekóstoltam a kézműveskedésbe és az ifjúsági színházi csoportunkban kétféle produkción dolgozunk. A munkahelyemet is éppen otthagyom és két hét múlva kezdek egy új pozícióban, egy új szakmában, egy új helyen, hatalmas várakozással! Ha jól sül el a dolog, akkor egy sokkal testhez állóbb munkám lesz, amit élvezni fogok. Szurkoljatok, légyszi! :)

Most még van pár szabad napom, aztán beindulnak a dolgok és legközelebb 24-én fogok már csak ráérni. Ezért elosztottam a feladatokat: egy részét kiszerveztem, a másik részével előre dolgozok a maradék szabad időben.

Ugyanis szerencsére sehol nincs lefektetve, hogy csak a karácsonyi előtti két napban ér megsütni az összes süteményt, vagy hogy a családból senki más ne mehetne a konyha közelébe :) Így aztán az ajándékok egy részét már megrendeltem, a maradékot átveszi a a párom, ahogy a dekorációért, a fáért  és a karácsony esti vacsoráért is ő felel az idén, én pedig készítek majd egy gyönyörű desszertet és hétvégente megsütök előre 1-1 adag aprósüteményt.

Olyan szépen hangzik, ugye? Majd utólag beszámolok róla, hogy a valóságban hogyan jött ez össze! :)

Addig is megosztok majd a blog facebook oldalán néhány olyan tippet, amit én hasznosnak, viccesnek vagy praktikusnak tartok, hogy egy kicsit könnyebbé tehessem számotokra is a készülődést arra a pár napra, amikor csak játszunk és lábat lóbálunk a szeretteinkkel! :)

https://www.facebook.com/Szavablog