Akció esetén tessék felpakolni belőle! :) Általában rá kell hagyni néhány napot otthon, amíg teljesen puhára érik, de megéri várni: reggel elég egy avokádót és némi friss péksütit bezsákolni, hogy ebédidőben pár perc alatt finom és friss szendvicseket készíthessünk belőle.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
ízlés szerint só, bors, fokhagyma(só)
egy teáskanál citromlé
Az avokádót kettévágjuk hosszábban, majd, ha élesebb késsel van dolgunk, akkor keresztben rávágunk a magra: ahogy beleáll a kés, könnyen eltávolítható :) A többit kikanalazzuk, egy villával összetörjük és összekeverjük a fűszerekkel, majd valamilyen péksüteményre halmozzuk.
A maggal tényleg tessék vigyázni, mert úgy csúszik mint a frissen vaxolt síléc a havon. :D
Én ezt az avokádókrémet juhtúróval szoktam készíteni (nem kell külön megsózni), egy kis vékonyra szeletelt újhagymával. Isteni!