Ez a torta kifejezetten az ünnepelt ízléséhez igazodva készült. Egy ideje figyelem, hogy amikor lehet inkább az őszibarackos dolgokat választja, a pezsgőt pedig… becsípés nélkül, elegánsan, kristálypohárból.
Nem találtam magyar blogokon kifejezetten pezsgős tortakrémet, hát agyaltam egyet. A piskóta és a fondant ugyanaz, mint a citromtorta esetében.

Hozzávalók a pezsgőkrémhez: (19*19-es torta betöltéséhez)
4 egész tojás
2,5 dl édes pezsgő
6-8 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
1 zacskó zselatinpor

3 apró őszibarack felkockázva

A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pezsit és kis lángon sűrűsödésig főzzük. Itt nem szabad megijedni: orrbavágósan erős illata lesz! Behűtjük.
Ha kihűlt a krémalap, felverjük az előre behűtött habtejszínt. A zselatint felolvasztjuk egy kis lábosban néhány kanál vízzel, amíg eltűnnek a szemcsék. A tűzről levéve kavargatva hűtjük, de csak addig, hogy ne kristályosodjon ki, ekkor hozzákeverjük a krémalaphoz. Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és újra lehűtjük. Így már csak finoman pezsgőízű a krém, a barack pedig tökéletes hozzá.

A fondantbevonatot itt kissé elszúrtam, túlhígítottam vízzel, aztán elporcukroztam… Háromnegyed órányi feszültség után, (amely alatt nem matrózként, hanem egy komplett anyahajó legénységeként szitkozódtam) a margarinos átgyúrás meghozta az eredményét és alig-alig szakadozva ráemeltem a tortára a lapot. Ahol alig-alig, de szakadt, ott a vajkrémre nyomtam, majd elrejtettem a díszítés alá.

A dekoráció eredetileg pezsgőbubikat idézne… Még dolgozom rajta, legközelebb talán kis fényfoltokat helyezek el a buborékokon és jobban összevegyítem őket. Nagyon finoman sárgára színeztem egy kevés fondantot, pogácsaszaggatókat és a hústű tartóját :) használtam a körlapok elkészítéséhez.

A másik két torta csokoládés és erdei gyümölcsös lesz. A mintájuk pedig kék (csoki) és rózsaszín (gyümis, itt most sárga) színű lesz. A rózsaszín minta szalagként fog a torta tetején körbefutni, a kék gömböcskék elszórva az egész tortán lesznek, a „babok” a torta szegélyénél. Egyelőre, ha addig ki nem találok valami jobbat. :)