Ripsz-ropsz összedobható, gyors vacsora, de nálunk akkora sikere volt, hogy fotó sem készülhetett és másnapra egy falat sem maradt. Nem a spanyolviasz, de hálásan elnyel minden rakosgatott maradékot és elég költséghatékony. :)

Hozzávalók 2-3 főre:
30-40 dkg hús (csirke, pulykamell, sertés)
étolaj
liszt
kb 1,5-2 dl tej
1-2 marék mirelit zöldborsó
3 marék rizs

A húst apró kockákra vágjuk, annyi olajat öntünk egy lábasba, hogy befedje a lábas alját. Belezuttyantjuk és amíg minden husikocka kifehéredik, megfűszerezzük: só, bors, fokhagymapor, petrezselyem. Néha átkeverjük, hogy ne kapjon oda.
Ez alatt egy lábosba 2-3 evőkanál olajat öntünk, beleszórjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk, a hőre megváltozik a színe. A rizst érdemes lemérni és dupla annyi vizet forralni. Ha a víz forr, a rizs kifehéredett, akkor mehet hozzá kevés só, fűszer, ráborítjuk a forró vizet, lefedjük és kis lángon kb 10-15 percig letakarva főzzük.
Ha a húst kettévágva már belülről is puhának találjuk, akkor levesszük a tűzről, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és elkeverjük. Ha szépen eloszlattuk rajta a lisztet és az olaj besűrűsödött, akkor ráöntünk annyi tejet, hogy majdnem ellepje a húst. Rádobhatjuk a mirelit zöldborsót és hagyjuk, hogy ebben a selymes, fűszeres kulimászban rotyogjon 5-10 percet.  Ezután tálalhatjuk a puha húst, édes zöldborsó szemekkel, tejszínes szósszal, ami átjárja a rizst.

Legközelebb megpróbálom lefotózni! :)