A vizsgaidőszakban még úgy terveztem, hogy a nyáron felszabaduló időben majd bepótolom, amire tanév közben nincs idő: láttam magamat, amint futok a szigeten a jobb erőnlétért, jobb kezemben szépirodalom, bal kezemben angol nyelvű szakirodalom… Ehhez képest június végén kaptam egy ajánlatot a munkahelyemren, hogy akár teljes időben is dolgozhatnék a nyáron. Így aztán két hónapig voltam főállásban udvarias, informatív, telefonfülű hölgyemény és bár nem kellett volna, hogy ez kizárja a fentiek lehetőségét, de esténként úgy estem haza, hogy csak összedobtam valami ételfélét és a számítógép elé rogyva, üres tekintettel sorozatokat bámultam óraszámra.
De amit időben elvett a munka, azt visszakaptam máshogy: a saját gépemről írok. Május óta kölcsöngépet használtam, egy kijelző nélküli laptopot egy CRT monitorral kombinálva… Ezek után abszolút megváltás ez a notebook, ami gyors, okos, elegáns és hófehér. Feketét rendeltem, de másnap beszüntették a  gép forgalmazását, kaptam egy elutasító üzenetet… rá néhány napra jött egy e-mail, hogy fizetni kellene, gyors egyeztetés után kiderült, hogy megjött, hogy nekem még leszállították. A boltban derült ki, hogy fehér, de ezek után már a fene se bánta, ráadásul a mintázat miatt a fekete olyan szemcsésnek, piszkosnak is tűnik..

A kevés szabadidő mellett is egy jól sikerült nyár van mögöttem. Volt két hét szabadság, ami alatt ugyan nem utaztam el sehova, de helyette turistáskodtunk itthon. Állatkerteztünk, múzeumokat jártunk, süteményeztünk a Ruszwurmban. Sikerült rég látott rokonokkal találkozni, koncertre menni, külföldön élő barátokkal összefutni, bulizni, végre saját, fűszeres szilvalekvárt befőzni és sokat pihenni.
Idén sem rajongom, hogy jön az ősz, a hideg, de végre itt az egyetem, ez lesz a diploma előtti utolsó félévem, amikor még órákra járok. Itt a színházi évad, végre lesznek szabad hétvégéim, estéim! Napokon belül megszerkesztem a nyáron készített fotókat és hozom az újonnan kipróbált recepteket. Van egy remek és gyors bagettem például, amiből remekül lehet szendvicseket csomagolni! :)