Loading...
24 2017 01

Színes csirkeragu bulgurral – 30 perc alatt!

By | 2017. január 24.|30 perc alatt, Egyéb, főétel, hús, tejmentes|0 Comments

Már csak 35 nap tavaszig. Hát kell többet mondanom? Tegnap végre telipakoltam friss zöldségekkel a kosaram. Aztán hazajöttem, ettem gyorsan valami mást és elaludtam este hétkor... De mivel itt a recept, ezért sejtheted, hogy nem lett kamrában fonnyadozó vége a sztorinak. :) Éjszaka felkeltem és pontosan 30 perc alatt összedobtam ezt a harsányan színes, zöldséges csirkeragut

19 2017 01

Képregénykockák – könnyű humor a hét végére – Ajánlós

By | 2017. január 19.|Ajánlós, Egyéb|0 Comments

Számomra mindig a csütörtöki nap a mélyrepülés a héten: túl fáradt vagyok már a teljes gőzhöz, de még két teljes napon keresztül teljesíteni kell a hétvége előtt... Ha te is hasonlóan érzel, akkor remélem, hogy egy kis felüdülést nyújtanak az alábbi két képregény kockái! :) 1. Sarah's Scribbles - vagyis Sarah firkái, online képregény Sarah

18 2017 01

Fánk – szalagos farsangi vagy sütőben sütött?

By | 2017. január 18.|Egyéb, sütemény|0 Comments

Az egyik fánk klasszikus, belül puha és foszlik, de olajban sül, a másikhoz viszont nem kell annyira rettenetesen sok zsiradék és őrizni sem kell. Meggondolandó, nem? Egy biztos: a habkönnyű, foszlós tésztáról nehéz lenne lemondani, ezért évente egyszer vagy ezt, vagy azt sorra kerítem. Egy fáradt este egymás mellé vettem a két receptet, hogy mind

12 2017 01

Reggeli: felkapom&egészséges? Van ilyen!

By | 2017. január 12.|Egyéb, felkapom&egészséges|0 Comments

Hányszor jártál már úgy, hogy egyszerűen nem volt időd reggelizni? Milyen gyakran fordul elő, hogy jobb híján beugrasz a pékségbe? Vagy hogy egyetlen kávé körül korog a gyomrod őrjöngve délig? Ismerős a helyzet, mikor addig halogatod az evést, hogy végül vonyítasz a farkaséhségtől? (És rémlik, hogy ilyenkor a melletted lévő, ártatlan, netán bamba egyén varázslatos

12 2017 01

2016 legjobb női – Az ajánlós rovat beharangozója

By | 2017. január 12.|Ajánlós, Egyéb|0 Comments

Amikor újraindult a blog, tudtam, hogy szeretnék több receptektől független írást. Szeretném, ha egy kicsit bepillantást kaphatnál az életembe, szeretném megmutatni azokat a dolgokat, amik hasznosak, okosak, viccesek vagy épp szívmelengetőek lehetnek számodra is. Ez lesz az Ajánlós rovat. Ajánlós, mert az engem inspiráló dolgokat mutatom meg neked és mert nagyon szívesen venném, ha ugyanilyen

11 2017 01

Zabkása – elvitelre! – Felkapom&egészséges

By | 2017. január 11.|5 perc alatt, felkapom&egészséges, gluténmentes, reggeli, tejmentes, vegán, vegetáriánus|2 hozzászólás

Zabkását reggelizni jó dolog. Gyorsan elkészül, változatos és békésen lehet felette nyammogni, amíg betöltődnek a nap elkezdéséhez szükséges folyamatok. :) Még egyszerűbbé teszi az életed, ha előző este elkészíted, és a kását egy jól záródó, lapos befőttesüvegbe zárod. Így reggel félálomban elég a táskádba dobnod! ;) A zabkása elkészítése Megfőzheted tűzhelyen, de akár mikróban is: a mikrós

24 2016 12

Békés, szép karácsonyt kívánok!

By | 2016. december 24.|Egyéb|2 hozzászólás

Vegyes érzésekkel tölt el ez a karácsony. Nem mindig olyan kézenfekvő az ünneplés. A testvéremet most kísértem be dolgozni, szomorúan jó közös játékot kívánt nekünk, többieknek. Az egyik legjobb barátnőmtől több ezer kilométer választ el éppen. Sokat eszembe jut, remélem, hogy nem magányos egy pillanatra sem, és boldog az ünnepe. A szomszédasszonyom megmutatta délután a kis

21 2016 12

Képeslap vagy ajándékkísérő – letölthető!

By | 2016. december 21.|Egyéb, letölthető|0 Comments

Mindig jó érzés, amikor a postaládát rutinszerűen kinyitva egy váratlan meglepetés pottyan a kezedbe. Akkor is ér ám a képeslap, ha nem a posta kézbesíti, hanem te magad dobod be titokban a ládába! ;) Képeslap vagy ajándékkísérő Attól függ, hogy milyen méretben nyomtatod ki. Ezt a képet pár évvel ezelőtt készítettem néhány külföldi grafika mintájára.

20 2016 12

Mézeskalács-díszítés – kezdőknek

By | 2016. december 20.|alap, sütemény|0 Comments

Mézeskalács-díszítés? Ez a fránya tojáshab annyi embernek a mumusa, hogy rettenet! :D Megmutatom, hogy néhány év tapasztalattal a hátam mögött én hogyan díszítem a mézeskalácsokat. Magának a mézeskalácsnak a receptjét itt találod. Kéretik figyelembe venni, hogy ezek a sütemények szeretettel készültek. Ismétlem: nem kézügyességgel, hanem szeretettel... :D Milyen a rossz díszítőhab? Véletlenül megfő a tojás. Nem

20 2016 12

Mézeskalács egyszerűen – kezdőknek

By | 2016. december 20.|alap, sütemény|0 Comments

A mézeskalács sütésekor még idén is belefutottam egy-két olyan apróságba, amit kiküszöbölhettem volna, ha van egy jó receptem - de öt éve elég pongyolán írtam belőle blogbejegyzést, úgy tűnik...! :D Tehát következzen itt egy jó mézeskalács recept, ami azonnal puha, finom és lépésről lépésre megmutatja, hogy mit hogyan csinálj. :) Hozzávalók a tésztához: 25 dkg

Load More Posts