A recepteket elsősorban Rebabának köszönhetem, akihez viszont Kiskanálon keresztül juttottam. Köszi! :)
Háromféle bonbon készült első nekifutásra: Mars-kosárkát (Rebaba), rumos ganache-ot (Rebaba) és trüffelgolyót.
A papírkapszliknál biztosra mentünk: háromszor kentük ki csokival őket és csak a kész bonbonról szedtük le őket a Mars-kosárkáknál. Karamellgolyó nem volt itthon, de a színes díszítőcukor nagyon jól mutat a sötét csokin. A Rebabánál írt mennyiségekből 20 db lett.
A rumos ganache – krém nagyon finomra sikerült, de lehetetlen volt kinyomni a habnyomóból így végül mokkáskanállal és kézzel gyurmáztam rá gömböcöket a csokialapra. Ez egy elkeseredett este 11 órási ötlet volt, ez meg is látszik rajtuk… :P (Toffiffees doboz sajnos nem volt itthon.) Kacérkodom a gondolattal, hogy legközelebb pici kockák lesznek, a csokilapra ráterítem a krémet, mélyhűtő, aztán forró késsel felvagdosom.
A trüffelgolyó volt talán a legegyszerűbb.:)

Hozzávalók a trüffelgolyó bonbon elkészítéséhez:

12 dkg csokoládé
3 evőkanál tejszín
6 dkg vaj
4 cl rum vagy 1 teáskanál rumaroma

A bonbon bevonásához:

12 dkg csokoládé
1 teáskanál olaj
és végül egy teljes zacskó tortadara

22 db lett belőle.

Közepes lángon felforraljuk a tejszínt és a vajat, majd eloltjuk a lángot. Belekeverjük a darabokra tört csokoládét és a rumot (vagy aromát). Addig kevergetjük, amíg a csoki felolvad benne. Ezután egy lapos tálba öntjük, szobahőmérsékleten kihűtjük, majd két órára hűtőbe tesszük. A 2 óra elteltével diónyi darabokat gömbökké formálunk és zsírpapírra sorakoztatjuk, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Ezalatt elkészítjük a bevonatot: gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük az olajat, majd félretesszük hűlni.
A golyókat két villa segítségével belemártjuk az olvasztott csokoládéba, megforgatjuk, lecsöpögtetjük. Belehempergetjük a tortadarába, szobahőmérsékleten kihűtjük, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A csokival való bevonás nem lett túl szép… Sajnos összességében nem lettek remekművek, de az ízük kárpótolt ezért.

Az időbefektetéshez képest nagyon kevés édesség lett belőle, de megérte: nagy sikere volt. Az összes kedvenc lett és elhangzott, hogy a bolti bonbonok innentől bizony diszkriminálva lesznek : ) : ) A kész ajándék így mutatott: