A nyáron szeretnék majd egy alkalomra tortát sütni, de mivel jelenleg a „vedd könnyedén!” a jelszavam, ezért úgy döntöttem, nem vágok bele valami bonyolult fondant kreációba, 30 fokban, könnyen romló tojásos-tejszínes krémekkel. A brownie, bár még nem sütöttem, jó alapnak tűnt a tortához, erre tervezek egy halom friss, savanykás gyümölcsöt és egy réteg lágy tejszínhabot, némi cukorkával és csokoládéval díszítve, összesen harminc perc munkával. No, majd beszámolok róla, hogy összejött-e! :D (Frissítve: nem, nem jó alap, átázik. Mondjuk panasz nem volt, mind elfogyott! :) )
Próbát tettem Flóra receptjével, bevált, megtartom. Belül szinte krémes, olyan puha, kívül picit roppanós, szilárdabb és az egész extrémen csokis. Örök kedvenc. Csak így, visszafogottan.
Hozzávalók egy 20*30-as tepsinyi brownie elkészítéséhez:
- 20 dkg vaj, margarin
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1 csipet só
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, mivel a brownie előmelegített sütőt igényel és a tésztával körülbelül 5 perc alatt elkészülünk.
TIPP: nehezen lehet egyben mozgatni az egész lapot, óvatosan, több helyen alányúlva kell emelgetni, vagy eleve fel kell szeletelni.
Mit szólsz hozzá? :)