Boldog új évet kívánok mindenkinek! A tegnapi utazás, készülődés és bulizás mellett nem volt időm, kicsit elkésve írom.Köszönet mindenkinek, aki olvasott, kommentelt és segítséget nyújtott az elmúlt évben. Idei konyhafogadalmam, hogy merészebb fogásoknak is nekiugrok majd, megpróbálok életképesebb fotókat készíteni és többet írok itt is.
És külön köszönöm a bal oldali sávomban szereplő bloggereknek: Katának, Trinitynek, Orsinak, Millienek, Maimóninak, Limarának, Daniellának, Ottisnak és Rebabának, hogy vezetik a lapjukat, hogy segítenek, hogy ötletet adnak és hogy megismerhettem őket!

És hogy tényleg “gasztrósodjon” a blogom:

A szilveszteri rágcsához Nigella karácsonyi popcornja adta az ötletet.
20 dkg kukorica
5 dkg vaj
Karácsonyi verzió:
2-2 teáskanál római kömény, fahéj, paprika
4-4 teáskanál cukor és só
Közkívánatra a szilveszteri:
4-4 teáskanál só, cukor
3 evőkanál barbecue fűszerkeverék

Felhevítünk a legnagyobb, tetővel rendelkező edényünkben néhány kanál olajat. Amikor már abszolúte forró, beleöntjük a magokat és gyorsan rácsukjuk a fedőt.  fedőt egy konyharuhával ráfogva gyakran átrázzuk, hogy ne égjen le. Kb 5 perc múlva kipattog az összes, ekkor az fűszeres olvasztott vajat ráöntjük, elkeverjük. Bármennyire is kevésnek tűnik a vaj, elég lesz, de a fűszerrel lehet bőkezűen bánni.
A lehetséges verziók száma végtelen.. :) A kukorica ára pedig 1200 huf/kg körül van.