Nigella újabb sütije, körte, aztán barack helyett meggyel… (Ürül a kamra..:) Ragacsos, csokoládés, meleg ál-piskóta gyümivel. Nem túl puccos, de finom.:)Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Hozzávalók:
2 doboz körtebefőtt, barack vagy meggy
12-13 dkg liszt
12-13 dkg cukor
2,5 dkg kakaó (2 púpos ek.)
1 tk. sütőpor
¼ tk. szódabikarbóna
2 tk. vaníliakivonat
2 egész tojás
10-15 dkg vaj
Mennyiség: 20*23 cm –es tepsi
Elkészítés:
Lerakjuk a gyümölcsöt a tepsi aljára, aztán az összes többi hozzávalót kikeverjük robotgépben és rásimítjuk a gyümölcsre. Nem baj, hogy sűrű a tészta, mert a gyümölcs levet ereszt. 220 fokon 20-25(-30) percig sütjük.Nigella egy picit tovább süti, de nekem a féladagnál megégett a teteje 15 percnél, ezért korrigáltam.
Ha csokis és ragacsos-az finom lehet…meg még gyümölcsös is!
Az alja lesz a teteje????
Rakok képet..:) Hát, alapvetően meg lehet fordítani, de nem valami szépen tálalható süti. Inkább vasárnap este ölben tartós-kistálas:)
Kár, hogy gyümölcsnapom van :)
Nézz be hozzám:
http://bonbonda.blogspot.com/2009/05/az-en-kuktasapkam.html