Túl vagyok a záróvizsgán, most már tényleg minden értelemben! :) A munkahelyemen ugyanis novemberben kell előre jelezni, hogy mikor szeretnénk a következő évben szabadságot kivenni, így pont úgy alakult, hogy a szakzárás miatt kivett szabim előtti hétre esett a záróvizsga. Úgyhogy heti harminc óra munka mellett készültem, csupa-csupa rossz hír mellett, pl. a legjobb barátnőm épp Isztambulban tartózkodott, megközelítőleg is háborús körülmények között… De sikerült a vizsga, megvan a diploma! :)
Így maradt egy hét szabadságom kipihenni a hajtást, komoly szükség volt rá, a szervezetem minden ponton jelezte, hogy elfáradt, kimerült, felmond, elege van és brghrhrhg. Úgyhogy hazautaztam feltöltődés céljából és igyekeztem mindenkit meglátogatni, akit elhanyagoltam az elmúlt hónapokban, a családot pedig mindenféle finomsággal kényeztetni :)
Sajnos, kórházba is kell járni a nagymamámhoz, ez is egy a nagyon rossz hírek közül, de a jó oldala, hogy legalább volt időm, energiám, lehetőségem vinni azt, amit a beteg megkívánt, például egy kis hűs cukkinikrémlevest! :)

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
1 főzőhagyma, vagy egy fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
3 teáskanálnyi citromlé
só, bors, tárkony

A hagymákat felaprítjuk, néhány kanálnyi olajon üvegesre pároljuk. A cukkinit meghámozzuk és felszeleteljük. (Nekem pépesre kellett terveznem az egészet, de darabosra is lehet hagyni, ízlés szerint.) Aprítógéppel gyakorlatilag pépesítjük, majd ráöntjük a hagymára. Egy-két perc pirítás után felöntjük vízzel vagy alaplével, megfűszerezzük, citromozzuk és körülbelül 10 perc főzés után hozzákeverjük a tejfölt. Egyszer még összerottyantjuk és elkészült, behűthetjük.