Kicsit rákattantam arra, hogy az idényzöldségeket, gyümölcsöket használjam a konyhában, de ennél nagyobb bajom ne legyen! :)

Aprítógéppel 5 perces feladat a tészta összerakása, legyen szó bármekkora adagról. A képen fekete erdei sonkával, görög joghurttal látható a delikvens, utólag pedig még megtámogattam némi holland sajttal is.  Nagyon finom, laktató vacsora, vagy könnyen szállítható ebéd.

Hozzávalók 6-8 darab cukkinis palacsinta elkészítéséhez:

5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
20 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
őrölt bors ízlés szerint
30 dkg durvára reszelt cukkini
2 egész tojás
0,5 dl – 1,5 dl tej/víz az állagtól függően
3-4 evőkanálnyi olaj (két, bő löttyintésnyi olíva, hogy pontos legyek :D )

Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: így nem lesznek ízetlen és extrán borsos palacsinták. :) Belereszeljük a megmosott, meghámozott cukkinit, ráütjük a tojásokat és addig hígítjuk tejjel, amíg jó sűrű, amerikai palacsinta szerű, krémtúrónál kicsit hígabb állagot nem kapunk.

Vékonyan beolajozott forró serpenyőben kb. 15 cm átmérőjű palacsintákat sütünk, 6-8 mm vastagokat: a merőkanál aljával kicsit rásegítünk a tészta elterülésére és formázására.

Frissen sülve vagy hidegen magában is finom, de tölthető sajttal, tejföllel, sonkával, baconnel, kis kolbászkákkal, amivel csak jól esik. Egyébként nagyon egyszerűen akár vegánná is alakítható, ha a tojást kiváltjuk egy nagy teáskanálnyi sütőporral és egy fél deci vízzel. Az én kedvencem fokhagymás tejföllel, reszelt, olvadt goudával és pirított sonkaszeletekkel. :)