Karácsonyra lett kitalálva ez a csokoládékrémmel töltött, erdei gyümölcsös, marcipános torta. Nagyon gyorsan összedobható! Az erdei gyümölcsök savanykássága jól ellensúlyozza a csokoládékrémet és a vékony réteg marcipán kissé különlegessé teszi.
Hozzávalók a erdei gyümölcsös, marcipános torta elkészítéséhez:
A piskótához (18 cm átmérőjű formához)
5 db tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor (keserű)
A krémhez:
2 dl tejszín
10 dkg vaj, margarin
10 dkg cukor (ízlés szerint csökkenthető, ez nagyon édes lesz!)
15 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín habbá verve
A marcipánhoz:
10 dkg marcipán, esetemben egyszeres, sütőmarcipán (1:1 a cukor és a mandula aránya)
30-40 dkg erdei gyümölcs
A torta elkészítése:
Elsőként a krémet készítjük el, ami valójában egy párizsi krém étcsokoládéval. Ha megnézed az összetevőket: ebben a vaj és a csokoládé is meg fog dermedni kihűléskor, ezért egy könnyen formázható krém lesz.
A tejszínt és a cukrot egy lábasba tesszük, felforraljuk és 6-7 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat. Megvárjuk amíg felforr és kevergetve 7-8 percig tovább forraljuk. Ez után lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük az apróra tört csokoládét, majd ha már kihűlt, dermedésig hűtőbe tesszük.


A díszítéshez egy kis gombóc marcipánt vékonyra nyújtunk és hópelyheket szúrunk ki belőle, ezzel díszítjük a tetejét. Karácsonyra kaptam ezt a gyönyörű hópehelykiszúrót a barátnőmtől, ezzel lett tökéletes az erdei gyümölcsös, marcipános torta. :)
Mit szólsz hozzá? :)