Ha már olajban tocsog valami, akkor cserébe nagyon finomnak kell lennie. Ilyen a fánk… amit persze anyukám mindig hanyagolt, mert nem sül olyan szépre, amilyenre kellene. A fánk sűrű lesz, nem sül meg, odaég, nincs szalagja, lapos lesz…

Jó tésztarecept kell. Hova fordul az ember lánya? Éljen az internet, Limarához! Limara receptjével egyszerű és tökéletes lesz.

Ha időben nekiállsz. Ha feltűnik, hogy az élesztő nem fut. Lépni se lép. Ül. Konkrétan. Hogy a fene esne bele éjfélkor! A tészta viszont bekeverve. Ma (illetve holnap hajnalban) lett volna a nagy alkalom, amikor sikerülnie kell! Ja. És éhesek is vagyunk.

Ekkor kezdődött a kaland! Lesi, a hős lábra kap. Addig a királylány aggódva nyugtatgatja a hős frissen örökbefogadott kutyáját, miszerint nem vesztette el örökre újra a gazdáját. De becsületszóra! A kutya a királylányra sem hederítve ültében remeg, néha nyüszít. A hős rójja a budapesti éjszakát… nincs üzlet, ami tartana gombatelepet! Végül talál egy pizzériát és beront: “Élesztővészhelyzet!” Az étterem szakácsa úgy meglepődik, hogy ingyen ad élesztőt hajnali egykor. Hiszen szükség törvényt bont.

 

Így lett fánk. Csokoládépudinggal. És az éhség elmúlt…