méghozzá a Valentin napra. Ha itt felhördülsz, hogy amerikai pénztárcanyitogató felfújt, akkor látogass el Phoebehez, aki beavat az ünnep eredetébe. Ezt megismerve felcsillan némi kedvesség és netán-tán még romantika is.

Ez az alkalom szépen beáll az ünnepeink sorába: háboroghatunk, mint karácsonykor az eszetlen pénzköltésen, foroghat a gyomrunk a giccstől, tagadhatjuk divatosan vagy épp meg is ünnepelhetjük a magunk módján. Tehetünk magasról az elvárásokra, ünnepelhetünk pár nélkül vagy párral, ajándékkal vagy közös programmal. Itt egy nap, amikor meglephetjük a barátainkat egy vicces smssel, egy aprósággal. Agyalhatunk valami új és szokatlan kedvességen a párunk számára.

Most elegáns volna, ha azt mondanám, hogy nem vagyok az őrült ajándékozás híve, de nem volna őszinte: fogalmam sincs, hogy milyen érzés lenne gyémántgyűrűt kapni és welness hétvégét ajándékozni! Tehát vállalom a kevésbé elegáns, de annál inkább őszinte módszert. A jelképes ajándékok mellett teszem le a voksom, vagy egy közösen eltöltött este mellett.

Ha előbbi mellett döntenél kedves Olvasó, az internet számos ötletet ajánl neked. Érdemes átfutni, újdonságot ugyan nem fogsz találni az előző évek felhozatalához képest, de néha kifejezetten kedves és humoros dolgokra bukkanhatsz.
Hölgyeknek? Rózsaszín laptoptáska! Ékszer, smink, parfüm, rózsa, esetleg gasztroőrülteknek egy-egy különlegesebb konyhai eszköz.
Férfiaknak? Bármi, ami nyomogatható! És persze bor, dugóhúzó, ékszer, óra, nyakkendő. Technikai mifenék vásárlásához segítséget is nyújtanak nekünk, szegény nőknek, így például egy hard diskről, azaz külső merevlemezről szólván, „Minél nagyobb a GB (gigabyte), annál több dolog fér el ezen a tenyérnyi kütyün.”

Melyik nap ne lenne alkalmas egy kis ünneplésre? Felesleges stresszelni, ha épp egyedül vagyunk. Én megleptem magam… Szilvakék kötött pulcsi, egész télen ilyet akartam!!!
És persze jó megoldás, ha sütéshez fogunk. Kollégáknak, családnak, barátoknak, a párunknak ugyanúgy tökéletes ajándék, ha együtt tesszük, akkor pedig rendhagyó/rendszerteremtő közös program. Készíthetünk palacsinták egymásra tornyozásával palacsintatortát, ami egy finom pudinggal, szósszal leborítva dekoratív de nem túlbonyolított lehetőség. Ha merészebbek vagyunk, Orsi blogján remek egyszemélyes tortácskákat találhatunk. Ha pedig klasszikushoz nyúlnánk, akkor irány a muffinforma, készítsünk cupcake-t!

Cupcakes recipe
Celia Plender – Good Food Channel

A következő recept a Good Food Channel oldaláról származik. Használhatjuk saját muffinreceptünket, vagy hagyatkozhatunk az itteni tésztára. Fő, hogy megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek a sütik, különben lefolyik róluk a krém.

A krémbevonathoz: (12 cupcake-hez)
7,5 dkg vaj (nem margarin!)
15 dkg porcukor
1 evőkanál tej
1 teáskanál vaníliakivonat
színezőanyag
(Nem túl bátorítóak a pici fröccsentett zöld palackákba rejtett lehetetlen színek, ráadásul bármikor komoly allergiás reakciókat is kiválthatnak. Ha lehet, akkor érdemes természetes színezőt használni: kakaót, meggylevet, áfonyalevet vagy szörpöt)

A dekorációhoz:
kristályosított virágszirom
szórócukor
ezüst golyó
egyéb édességek

A vajat krémesre keverjük és fokozatosan beleszórjuk a porcukrot. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejet, hogy a bevonó krémes és könnyű legyen. Színezzük a kész krémet, majd behűtjük. Nyomócsővel, vagy kanállal halmozzuk a sütik tetejére, díszítjük őket, majd hagyjuk legalább 30 percig állni.
(Ha sütőportól púpos Quasimodo-muffinok kerülnének ki a kezünk alól, egyszerűen vágjuk le egyenesre a tetejüket, hiszen a krém miatt nem fog látszani.)

Hogy eszünkbe jutnak-e az összeházasodni szökött szerelmesek ezen a napon, hogy ünnepelünk-e vagy sem, az csak rajtunk múlik. Egy biztos: ez a tucat cupcake nem fog a tálcán maradni…

marthastewart.com