A születésnapi emeletes torta alsó részénél arra törekedtem, hogy a krém a nagy táblás, kekszes Milka csokoládét idézze.

Egy magas tortához 12 tojásból lehet kakaós piskótát sütni egy 25 centiméter átmérőjű kerek, kapcsos tortaformában. Ebből az adagból 3 normál vastagságú tortalap lesz. Első körben kevés tésztát készítettem, így lett egy normális és két nagyon vékony piskótám, utólag sütöttem még egy lapot. Így nálam a két vékony lap közé került a tejkrém és a keksz.

Hozzávalók:
A csokoládékrémhez:
30 dkg tejcsokoládé (jelen esetben persze lilabocis:)
2 dl tejszín
A tejkrémhez:
2 dl tej
2,5 evőkanál keményítő
2 evőkanál cukor
2 evőkanál vaníliakivonat

2 dl habtejszín
2 marék, kb. 5 dkg omlós keksz

A csokoládékrémhez a tejszínt forrásig hevítjük, beletördeljük a csokoládét és kis lángon vagy a tűzről levéve megvárjuk, amíg felolvad benne. Kihűtjük, majd hűtőben megdermesztjük.
A tejkrémhez összekeverjük a cukrot és a keményítőt, apránként hozzáadagoljuk a tejet, csomómentesre keverjük, majd vaníliakivonattal ízesítjük és puding sűrűségűre főzzük.
Mikor minden krém megdermedt, kihűlt, akkor átkeverjük, felhabosítjuk őket, betöltjük a tortát, majd ismét visszatesszük, hogy áthűlhessen, mielőtt bevonjuk kívülről.
A csokoládékrém, azaz a ganache, akár így is használható, de ha túl töménynek és sűrűnek találnánk, akkor 1-2 dl habtejszínt habbá verünk és hozzákeverjük, fellazítjuk vele, még így is elég intenzív lesz az íze.

Mivel cukormasszával, fondanttal vontam be a tortát, ezért kívülről le kellett szigetelni, hogy a belső krém ne áztassa át a bevonatot. Erre tökéletes a még sűrű csokoládékrém, mielőtt összekevernénk a tejszínhabbal. Tehát még előtte félretettem a krém felét és csak a betöltésre szánt maradékot lazítottam fel a tejszínnel.

Hasonlított az eredeti csokoládé ízére, de legközelebb két tejkrémes, kekszes réteget teszek bele, mert így túlságosan dominált a csokoládékrém és a piskóta.