A szilveszteri házibulira saját sütésű vekni formájú kenyeret vittem a lencsefőzelékhez. A héja ugyan lehetett volna kissé cserepesebb és ropogósabb, de finom, vékony maradt így is, annak ellenére, hogy nem zár teljesen jól a karácsonyra kapott cserépedény. Ő lett az első kenyér formájú kenyerem… :)
Limara receptjét és útmutatását használtam a tésztához és a formázáshoz. A nagy pihenésbe belefeledkeztem, így az öregtésztám csak másfél órával volt öregebb a kenyértésztánál… ráadásul finomlisztből készült véletlenül… de kiegyensúlyoztam némi plusz élesztővel és nagyon jó lett az eredmény.
Előző este szükséges összegyúrni, majd hagyni, hogy túlkeljen. Másnap már felhasználható, vagy hűtőben lefedve 7-10 napig használható.
Öregtészta:
15-20 dkg liszt
1 dl víz
1 csipet cukor
1 dkg friss élesztő
Kenyértészta:
40 dkg BL 80 liszt
2 teáskanál só
2 ek. olaj
2 ek. burgonyapehely (drogériákban, bioboltokban párszáz forintért kapható)
20-25 dkg öregtészta
2 dl víz
1 dkg friss élesztő
Most dagasztja a gép a másodikat.
Gyönyörű a kenyered, tökéletes:)BÚÉK!
Boldog új évet! :) köszönöm szépen, bár cseréltem volna asszem citromtortára:))!
csodaszép lett! :)