Számomra mindig a csütörtöki nap a mélyrepülés a héten: túl fáradt vagyok már a teljes gőzhöz, de még két teljes napon keresztül teljesíteni kell a hétvége előtt… Ha te is hasonlóan érzel, akkor remélem, hogy egy kis felüdülést nyújtanak az alábbi két képregény kockái! :)

1. Sarah’s Scribbles – vagyis Sarah firkái, online képregény

Sarah Andersen folytatásos képregénye hetente kétszer jelenik meg. Általában 4-5 kockából álló, rövid történeteket képzelj el, amelyek kíméletlenül őszintén, frappánsan, önkritikusan és kristálytisztán mutatják be a hétköznapi emberek bugyuta pillanatait. A tieideket is! ;)

Sarah-nak már a második könyve jelent meg, jelenleg épp fordítás alatt áll, tehát nemsokára magyarul is kapható lesz a Big Mushy Happy Lump címre keresztelt kötet.

Van egy facebook oldal, ahol a magyar fordító, Tót Barbara jóvoltából az angolul nem tudók is olvashatják a képregénykockákat. Bár kezdő angolosoknak heti kétszer pár percet érdemes rászánni és lefordítani. Egyrészt jó gyakorlás, másrészt meg nem fogod ellógni, mert addiktív a humora! ;)

Just a little jealous.

A photo posted by Sarah Andersen (@sarahandersencomics) on

 

2. New Yorker Cartoons – közéleti kommentárok egy-egy képben

A New Yorker heti magazin humorrovatának válogatása. Képbe sűrített kommentár az aktuális hírekről, politikáról, történésekről vagy csak csattanós összegzés egy-egy hétköznapi jelenségről. Én nagyon szeretem mikor a hírfolyamomban elém gördül valamelyik apróságuk, feldobja a napomat és megnevetettet. :)

A cartoon by @eflakeagogo. #TNYcartoons

A photo posted by The New Yorker Cartoons (@newyorkercartoons) on

A cartoon by Roz Chast, from 2008. #TNYcartoons

A photo posted by The New Yorker Cartoons (@newyorkercartoons) on

És a kedvencem: :)

What matters is that you tried. A cartoon by Roz Chast. #TNYcartoons

A photo posted by The New Yorker Cartoons (@newyorkercartoons) on

 

3. Off the leash – végül nem is én lennék, ha nem hoznék a témára egy változatot kutyásban, ugye?

Az Off the leash egy naponta frissülő online képregény a facebookon, melynek tehetséges rajzolója eléggé ismeri az ebeket. Hol kedves és sóhajtozós, hol határozottan vicces képekben összegzi a kutyagondolatokat. Az ilyenre szokás mondani, hogy ha nincs kutyád, akkor azért, ha van, akkor azért nézd meg.

Happy Mother's Day💛

A photo posted by @offtheleashcartoon on

Cuddle? #offtheleashcartoon #offtheleash

A photo posted by @offtheleashcartoon on

He he… #offtheleash

A photo posted by @offtheleashcartoon on

 

Remélem jól szórakoztál! :)

Téged milyen apróság szokott kizökkenteni, felvidítani a húzós hetek forgatagában? :) Írd meg kommentben! :)