A lemaradásomat szépen szemlélteti, hogy ez volt a karácsonyi vacsoránk :) Bátran ajánlom bárkinek, aki valami tartalmasabb, ünnepibb fogást szeretne elkészíteni, de nincs túl nagy gyakorlata. 15 perc munka, pofonegyszerű az egész és könnyen variálható (csak hús, csak máj, csak sajtos, csak baconos, stb.), ami fontos, ha több főre főzünk és nem ismerjük pontosan mindenkinek az ízlését.

Karácsonykor azért esett rá a választásom, mert nem akartam, hogy a főzésről és a rohanásról szóljon az ünnep, mert ilyenkor a végén semmi sem sikerül úgy, ahogy eltervezi az ember. Így nem is terveztem sokat és ez stresszmentesen, kényelmesen elkészült. Délig aludtunk, aztán közösen filmet néztünk, nagyon finomakat ettünk, remek ajándékokat adtunk-kaptunk és nem győztünk nevetni a kutyán, akit közel négy órára lefoglalt a kapott rágócsont…

Hozzávalók:
2 egész csirkemellfilé (csont nélküli)
25 dkg csirkemáj
15-20 dkg bacon
só, bors, majoranna

A csirkemelleket lapos, széles szeletekre vágjuk. Egy csirkemell szeletbe beletekerünk egy nagyobb darab májat, amit megszórunk sóval, borssal, majorannával. Amikor kész a henger, becsomagoljuk egy szelet baconbe és ha van otthon, akkor keresztben, átlósan átszúrjuk egy hústűvel. Sütőpapíros tepsire ültetjük a csomagocskákat, megszórjuk a tetejét is fűszerrel és 180 fokon pirulásig sütjük, körülbelül 25-30 perc alatt. A sóval óvatosan kell bánni, mivel a bacon is sós. A kész sültet még meg lehet sózni utólag, de elvenni nehezebb.. :)

A csirkemellből leeső csíkokat melléfektethetjük a májas csomagocskáknak, kerülhet rá egy-egy szelet sajt, egy-egy szelet bacon és a fűszerek.
De ha máj maradna ki, megfűszerezve, a maradék baconbe csomagolva, azt is a tepsire rakhatjuk.

Ízlés szerint körettel, salátával tálaljuk, de akár másnap, felmelegítve is finom. Nagyon. :)