Ez egy abszolút nem elegáns, nem is gasztroblogra való recept, hát ezért jelenik meg nálam. Mindenkinél olvastam, hogy a karácsonyi „nagybevásárlást” Ausztriában intézik, így hát amikor ment a barátnőm Bécsbe, megkapta a feladatot, hogy szerezzen nekem olcsón marcipánt. Így 4 euroért kaptam fél kilónyit, amit el is feleztem egy ismerősömmel. A maradékból végre játszhatok, kísérletezhetek, meg eszegethetek.. :)
Anyu szíve csücske a Mozart-golyó és bár most kapott (szintén Ausztriából) egy nagyobb kiszerelésű csomagot, azért megpróbáltam elkészíteni neki. Nekifutottam a gasztroblogoknak és mindenhol azt találtam, hogy házi készítésű nugáttal érdemes csak nekiállni.
Így egy kisebb adag készült csak, kb 10 perces munkával, mindenféle bolti dologból. 5 dkg marcipán két folpack között kinyújtottam, feldaraboltam 8 darabra, továbbnyújtottam, majd egy-egy mokkáskanálnyi nutellát csomagoltam bele. A golyócskákat felszúrtam és olvasztott étcsokiba mártottam. Az étcsoki az olvasztás során nagyon sűrű maradt, ezért kb. 1 evőkanál tejszínnel hígítottam.
Anyunak ízlett, én is kóstolgattam, ezért fotózni csak két darab jutott. Aztán további fotó-próbálkozások során az egyik feláldozódott ..hm.. a tudomány oltárán.
Így lett a „végreigyekszemnormáliskarácsonyigasztrofotótkészíteni” fellángolásból, egy karácsonyias, ámde árválkodó bonbonka. Bocsi.