A Valentin-nap tök jó alkalom az ünneplésre: ha mást épp nem is, akkor saját magadat ne felejtsd el szeretni, megérdemled :)

Ugyan szívesen szöszmötölök és készülődöm, ha bármilyen ünnepről van szó, de adódnak olyan élethelyzetek, amikor az ember annak is örül, hogy végre hazaért… Jó ilyenkor egy szimpla, de mutatós édességgel előrukkolni. Hirtelen beeső vendégek esetére is frappáns megoldás, tényleg percek alatt, tényleg abból, ami éppen otthon van. Ha máskor úgyis saját készítésű és friss alapanyagokból készül a betevő, kár izgulni rajta, hogy ez most pont nem bioezomizé :)

Ezt „egy tálka, két kanál” jeligére tíz perc alatt raktam össze, a kedvenc sorozatunkkal fogyasztottuk és lazítottunk. :)

Hozzávalók egy 17 cm átmérőjű, 9 cm mély tálkához:
12 db babapiskóta
kb. 1 dl habtejszín felverve, vagy fél flakon tejszínhab
1,5-2 dl tej
6 dkg csokoládé
2 egész banán

Egy tányérban a tejet felmelegítjük, beleolvasztjuk a csokit és úgy nagyjából elkeverjük benne, . A babapiskótákat kétszer megforgatjuk a csokis tejben és a hozzávalókat egy lehetőleg üvegfalú tálkába rétegezzük: csokis tejes babapiskóta, egy réteg banánkarika, soook tejszínhab, aztán még egyszer az egész. A tetejére rácsorgathatjuk a maradék csokis tejet, dekorálhatjuk a banánnal és a tejszínhabbal tetszés szerint.

Ahhoz, hogy a rétegek mutatósak legyenek, érdemes a tálka falánál, oldalt végigrakni először az adott szintet.

Jó étvágyat és ünneplést mindenkinek, boldog Valentin napot! :)