Lázasan jegyzetelem Nigella most indult sorozatait, így egyre több praktikus tanács és recept kerül a birtokomba. „a forrongó vízbe” „leveskoca”, avagy a féligvak gyorsgépelés az átolvasáskor is élmény…. :)
Gondoltam ezt a receptet feldobom ide, bár képet nem találtam róla és ha én el is készítem, hol van olyan gyönyörű talpas üveg tálalóm…!:) Egy pohárnyiról van illusztráció innen:)

Réteges piskóta

Elkészítési idő:kb. 45 perc
1-2 óra hűtési idő + a piskóta sütési ideje, ha nem boltit használunk

Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
3,5 dl tejszín
3,5 dl tej
8 tojássárgája
12-13 dkg cukor
4 dkg kakaópor
feketemeggy lekvár
1,25 dl cherry
1 üveg meggybefőtt
kakaós piskóta
7-8 dl tejszín(a habhoz)

A csokoládét felaprítjuk és gőz felett megolvasztjuk, míg egy lábosban a tejet és a tejszínt összemelegítjük. A 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóport. Belekeverjük a meleg tejes egyveleget és az olvadt csokoládét, majd kis lángon, nagyjából 10 perc alatt, folyamatosan figyelve besűrítjük a krémet. Tipp: a krémbe mártott fakanálra az ujjunkkal egy csíkot húzunk: ha a csík megmarad, a krém jó. Állni hagyjuk, hadd sűrűsödjön, letakarjuk folpackkal.
A piskótából pici szeleteket vágunk és szendvicseket kenünk belőlük a lekvárral. (Nigella bolti piskótát használt, ezért voltak szeletek) A kis szendvicseket lerakjuk a tál aljába és meglocsoljuk a cherryvel.(ha gyerekeknek is lesz, akkor a meggy levével)
Ráborítunk egy üvegnyi meggybefőttet, majd ráhalmozzuk a krémet. Figyeljünk, hogy a meggyből a tál szélére is kerüljön, hogy szépen látszódjanak a rétegek. Egy-két órára, vagy akár egy napra is hűtőbe állítjuk.
7-8 dl tejszínt laza, könnyű habbá verünk, majd a tetejére halmozzuk és reszelt csokoládéval díszítjük.

Egy szép nagy tálnyi desszert lett belőle, kb 7-8 müzlis tálnyi adag.. Nagyon csábító volt.:)