Igen, igen bolti mirelit tészta… Ami miatt mégis felrakom, hogy agyamnál fogva már háromszor ráfaragtam a gyorséttermi almás pitével: először hidegen kóstoltam, majd adtam még egy lehetőséget neki forrón, harmadjára meg nem emlékeztem, hogy ízlett-e másodjára… De most már teljesen bizonyosan megállapíthatom, hogy brr. :D A tészta túl zsíros, az alma íze nem érződik a cukortól, kihűlten rossz, forrón ehetetlen… De persze előnye, hogy gyorsan beszerezhető és olcsó, étvágygerjesztő a képen…

Hozzávalók:
40 dkg mirelit leveles tészta
2 kis fej alma
2 evőkanál cukor
fahéj, egy pici szerecsendió, egy pici őrölt szegfűszeg

Az almákat megmossuk, gyorsan felkockázzuk és a fűszerekkel, cukorral együtt egy lábasba zuttyantjuk. 10 percig pároljuk közepes lángon, amíg kissé összeesik és elfő a leve. Ez alatt kinyújtjuk a mirelit tésztát hat egyforma téglalapra. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A téglalapok egyik felét kissé bevagdossuk, majd egy evőkanálnyi almát halmozunk a sima oldalra és ráhajtjuk a bevagdosottat. A széleket az ujjunkkal alaposan lenyomogatjuk. Az előmelegített sütőbe dobjuk 10-14 percre, amikor már szép színe van, kivehetjük.

Költségek: 300 forint, elkészítési idő 25 perc, munkaidő 15 perc.

Gyors, darabonként kb. 60 forintra jön ki és igazán almás-fűszeres! Mire elkészül a kávé-tea, addigra ez is megsül reggelire, akár hétköznapokon is. És ez tényleg megéri… :)