Ez a recept végképp nem egy nagy ördöngösség, de egy jó jolly joker, akár vendégváráshoz is :) Bármikor gyorsan elsüthető, a saját hűtőnk tartalmához igazítható, hétköznapokon is bevállalható étel. Mehet hozzá egy könnyű saláta, egy-két szelet pirítós és rögtön kész egy komplett vacsora.

A receptet érdemes (itt is) csak támpontként kezelni, nyugodtan ki lehet cserélgetni az összetevőket! Nálam is abból készült, ami épp maradt még a hűtőben a bevásárlás előtti napon. :)

Hozzávalók 2 főre:
30 dkg pulykamell
3 evőkanál olívaolaj
só, bors, rozmaring, bazsalikom, oregánó
2 evőkanál keményítő
5 dkg trappista sajt
1 dl tej

Kevés olívaolajat melegítünk egy wokban és rádobjuk a felcsíkozott pulykamell darabokat. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd amíg tovább sül kis vagy közepes lángon, bőkezűen megfűszerezzük.

10-15 perc után kettévágva ellenőrizzük, hogy mennyire sült át. Ha már nem sok kell neki, akkor felkapcsoljuk alatta nagyobb lángra a tűzhelyet, és ráreszelünk egy kevés sajtot. Mire a sajt elolvad a szeletek tetején, addig az alsó oldaluk szép pirosra sül. Ekkor megforgatjuk, így az olvadt sajt elkeveredik a hús szaftjával és az olívaolajjal. Ha a másik fele is pirosra sült, akkor egy deciliter tejet öntünk alá, meghintjük 1-2 evőkanál kukoricakeményítővel és összerottyantjuk a szószt. A sajtos-tejes-zsiradékos-fűszeres egyveleget szép krémesre besűríti a keményítő, így körbeveszi és bevonja majd a falatkákat.