Nagyobb hőségben a fene sem robotol a konyhában, ha 20 perc alatt is lehet finom ebédet rittyenteni, nem? :)
Ez egy ilyen ripsz-ropsz alaprecept, turbózható, variálható ízlés szerint. A puha krumpligombóc, a selymes, nyúlós, sajtos szósszal… Melegben szerintem bőven elég egy adag per fő, de levessel vagy salátával együtt biztosan.

Hozzávalók 3-4 közepes adaghoz:
50 dkg félkész gnocchi
1,5-2 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj vagy olaj
10-12 dkg mozzarella
só, bors, tárkony, petrezselyem, fokhagymapor

A gnocchinak felteszünk egy fazék vizet. Amíg az felforr, addig a lisztet és a zsiradékot összekeverjük és megpirítjuk, rántást készítünk. Mikor már homokszínűre pirult, hozzáadjuk a tejet, a fűszereket és sűrűsödésig főzzük. Ha már sűrű, akkor beletördeljük a mozzarellát és hagyjuk beleolvadni.
A forrásban lévő vízbe tesszük a gnocchit, ha feljött a víz felszínére, még egy percig főzzük, majd leszűrjük.
Néhány evőkanálnyi szószt csorgatunk rá, ízlés szerint még megszórhatjuk frissen őrölt borssal, vagy tárkonnyal. Melegen tálaljuk.