Egyre több van.

Megszereztem a diplomát.

Elköltöztünk, hatalmas felfordulással, három nap alatt történő lakáskereséssel, de végül szerencsésen, egy remek, csöndes kis lakásba a belvárosban.

Azt hiszem most már mondhatom: tanulok pihenni és jól megy. Az első hetekben komoly munka volt, hogy le tudjak heverni délután: nincs lista, nincs teendő, nem kell kombinálni, szervezni, futni, agyalni.

Túl van a család egy felemás tragédián. Hol szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy egy szerettünk nem szenved már, nincsenek fájdalmai, nem kellett megalázkodnia az állapota miatt, hol meg: hogy lehetne szerencsésnek látni egy ilyen helyzetet. De újra rá kellett jönnöm, hogy mennyire összetartó családom van, mennyi büszke, nyakas, kemény, kitartó, szeretnivaló rokonnal, akiknek bármikor számíthatok a támogatására.

Ma itthon vagyok, nem otthon, vagyis éppen most anyunál. Hűtőt ürít: tobzódom. Fő a pulykás, májas, zöldborsós raguleves, elkészült a mustáros-mézes, ragacsos, hagymás csirke. A fagyasztott gyümölcsökből kétféle pite készül: egy pudingos-epres és egy fűszeres-almás.

Keresgéltem pite tető díszítéseket, megmutatom a képeket, mert később legalább együtt megtalálom őket! Kézügyességtől, türelemtől függően mindenki talál benne magának valót ;)
(a kép alatt találjátok a forrást!)

http://dailyamusebouche.com/?tag=crust-designs
http://www.marthastewart.com/274216/making-decorative-piecrusts/@center/276949/everything-thanksgiving

Itt az ősz, süssetek sok pitét :)! Jó illat lesz tőle a lakásban, jó kedve lesz tőle a megvendégelt barátoknak, megajándékozott szomszédoknak, mindenkinek szüksége van egy kis napfény-pótlékra :)