Az első gépes fagylaltpróbálkozás. Szerencsére mindenki túlélte, a használtan beszerzett gép és a fagylalt is. Szép lett, finom is lett, de az állaga… legközelebb másik recepttel próbálkozom és főzött alapot használok. Kissé szúrós, „fagyott tejszínhab” jellegű lett, gondolom a mascarpone-tejszínhab alap miatt, nem lett krémes. (Egyéb ötlet?)
És akkor nőújságosan:
Előtte:
Utána:
Nem értem, mi lehet a hiba:O Selymesebb állagot nem lehet semmivel elérni házilag, mint a mascarpone-felvert tejszín hozzáadásával. A tojásos alap a színét viszi el egy kicsit, egy meggyfagyim volt nem épp rózsaszín emiatt.
Nekem ez az alap bevált.
Még egy ötlet: a pillecukros változat, de azzal nagyon rövid idő alatt megdermed, figyelni kell.
Itt találsz rá receptet:
http://gesztenyeblog.blogspot.com/
Még annyit, hogy ha nem esszük meg a mélyhűtőbe pakolás után 5-6 órával a fagyit, akkor nekem is úgy kell kirobbantani a dobozból.
Kivétel a kávéfagyim volt, mert abban semmi víz nincs. Az összes gyümölcsösben a víztől lesz fagyosabb az eredmény.
Hiába, ugye, azok az adalékanyagok azért vannak a boltiban, hogy -18 fokon is ki lehessen gombócolni.
( Joghurttal, tejjel még jegesebbre számíts! Minél nagyobb a zsírtartalom, annál lágyabb a fagyi! )
Igen, igen, azt sejtettem: egyszer olyan"zsírosra" sikerült egy fagyim, hogy nem fagyott meg…:)
A Nigellás recepttel fogok továbbpróbálkozni, anno azt csak összevariálgattam, de az nagyon finom krémes lett. Lehet, hogy a gyümölcslétől, de olyan kis szúrós…
Majd próbálkozom, aztán jól megosztom, ha feltaláltam a legselymesebb változatot :D
(a másképp fagyasztott barackosgombócokat nem sokára leleplezem, arról is írok majd:)
A multkor fel akartam, hasznalni a mascarponemat, es csokolademousse/t akartam csinalni, tejszinnel, mascarponeval, csokidarabokkal.Nagyon finom lett, de az allaga annak sem volt tokeletes.Eleinte teljesen elegyedett, kesobb megisem lett az igazi allagra.Gyanitom, a mascarpone titka a teljes szobahomerseklet.
De jó színe lett! :))
Én a gyümölcsfagyikat általában joghurttal készítem és mindig krémesek lesznek. Sőt akkor sem lesz "szúrós", amikor nem hagyom engedni a fagyit gombócozás előtt, pedig fagyottan a víztartalom miatt nem is áll össze rendes gombóccá. Nem tudom, mit milyen arányban tettél a fagylaltodhoz, elképzelhető, hogy sok volt a gyümölcs az egyebek mellett, de ez önmagában nem lehet ok, mert nekem a sherbetek, sorbetek sem szoktak "szúrósak" lenni, így én megkockáztatom, hogy a gép nem biztos, hogy úgy végezte a dolgát, ahogyan kellene.