Nem rég egy csoporttársam behívott egy órájukra, ahol gasztrobloggerekről volt szó. Gondoltam, majd röviden elmondom hogyan kezdtem bele és miért rendhagyó egy kissé – más gasztroblogokhoz mérve – az, amit én írok (tudniillik, hogy nem tudok főzni, mégis írok róla:). Ehhez képest jó másfél órás beszélgetés lett belőle.
Elég fura érzés volt, meglepődtem, hogy egész magabiztosan tudtam beszélni a témáról, persze nem győztem hangsúlyozni, hogy mennyire kis hal vagyok :)

A végén megkaptam megjegyzésként, hogy nálam főként csak sütikék vannak… Ennek persze megvan az oka, de most javítok az arányon néhány egyszerűen összedobható húsétel receptjével. :)))

Könnyen és hamar elkészíthető, nálunk mindenki nagyon szereti. (Az utóbbi adagot egy lendületből megettük ketten, egy kiló krumplipürével. Szigorúan a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás jegyében.)

Hozzávalók egy kisebb tepsi húshoz: (20*30cm)
1 egész csirkemell, csont nélkül
4-5 kanál liszt
1 evőkanál só
1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint bors, szárított petrezselyem, fokhagymapor, stb.
2 evőkanál étolaj
1 apró fej vöröshagyma (vagy egy nagyobbnak a fele)
150-200 g tejföl (1 kis pohár)
10 dkg sajt

A csirkemellet kicsomagoljuk és alaposan átmossuk. Vékony, lapos szeletekre vágjuk, 6-8 szelet lesz belőle. A lisztet összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, aztán alaposan meghengergetjük a keverékben a húsokat. Beolajozzuk egy tepsi alját és egymás mellé fektetjük a szeleteket. A hagymát vékony szeletekre vágjuk és elosztjuk rajtuk, majd megpakoljuk a tejföllel és a tetejére reszelt sajtot szórunk.
150-175 fokon kb. 35-40 percig sütjük, az első fél órában alufóliával lefedve, utána fólia nélkül, hogy megpiruljon a sajt.
(Mivel nem volt itthon alufólia, a sütő aljában lévő tepsibe öntöttem egy deci vizet, hogy gőz legyen a sütőben. A fóliának is az a szerepe, hogy megpárolódjon a forró gőzben a hús.)

Elkészülési idő: 1 óra, munkaidő: 15 perc.