Hozzávalók 4 főre:
4 (-5) tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
pirospaprika, só, bors, kömény (ízlés szerint őrölt, vagy egész)

A lisztből és az olajból rántást készítünk, homok színig pirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Ha már lobogva forr, egy tojást elkeverünk benne, amennyiben szeretnék, ha tojáscafatkák úszkálnának benne. Én kifejezetten imádom. De akiben túl negatív élményt hagyott a menza, az kihagyhatja. A maradék 4 tojást óvatosan csúsztatjuk a forró vízbe és két percig nem piszkáljuk őket! Utána egyet kavarunk a fazék tartalmán, hogy a tojások ne ragadjanak le az edény aljára. Még 3-4 percig főzzük, majd tálalhatjuk.